Miina Sillanpään patsaalla 5.6.

Miina Sillanpään ystävät,

On ilo kokoontua tänään perinteiseen Miinan syntymäpäivätilaisuuteen. 

Perinteet ovat arvokkaita. Kun katsomme taaksepäin ja muistelemme menneitä, voimme halutessamme ymmärtää nykyisyyttä, mistä olemme tulleet juuri tähän. Samoin voimme ymmärtää jotain tulevasta, siitä mikä on tarpeen. 

Muistamme Miina Sillanpään uranuurtajana, lasikattojen läpi ponnistajana, tasa-arvon edistäjänä. Hän puolusti rohkeudella kaikkein heikoimpia ja myös sai aikaan parannuksia heidän asemaansa ja oloihinsa. 

Tässä ajassa ajatukseni kiinnittyvät ennen muuta hänen kykyynsä ja tahtoonsa tehdä yhteistyötä. Hän ymmärsi, että vain yhdessä voi saada vietyä uudistuksia eteenpäin ja päästä päämäärään. Tuntuu, ja uskon niin, että sama ymmärrys oli myös monilla hänen aikalaisillaan, jotka muun muassa perustivat yhdessä ensikodin. Tätä taitoa ja tahtoa tarvitsemme nyt vähintään yhtä paljon kuin Miinan ja kumppaneiden aikaan. Pidetään yhdessä huolta Miinan perinnöstä sitä uudistaen.

Helsingin ensikoti toivottaa Miina Sillanpään seuralle ja säätiölle sekä Ensi- ja turvakotien liitolle ja kaikille paikalla olijoille onnea ja menestystä tulevaan.

– Kirsi Salonen, Helsingin ensikodin johtokunnan puheenjohtaja

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Jätä kommentti